Αναζήτηση στο site


Επαφή

PIRACIES.GR

E-mail: piracies@piracies.eu

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Στάθη Καγιαλέ στην ΕΣΗΕΑ για τον αποκλεισμό των συντακτών από το χώρο τελετής των Θεοφανείων στο λιμάνι του Πειραιά

2010-01-07 18:42


ΦΩΤΟ: Από τον εορτασμό των Θεοφανείων στον Όρμο Αφροδίτης στην Πειραϊκή Ακτή

Με επιστολή του προς την  ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ, ο Στάθης Καγιαλές καταγγέλλει την αντιμετώπιση που είχαν οι δημοσιογράφοι στην άσκηση του λειτουργήματός τους, κατά τη διάρκεια της τελετής των Θεοφανείων στο λιμάνι του Πειραιά. Ο Στάθης Καγιαλές διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό των λειτουργών της ενημέρωσης, σημειώνοντας τα εξής:

«Καταγγέλλω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τον αποκλεισμό των συντακτών από τον χώρο του εορτασμού των Θεοφανείων στο λιμάνι του Πειραιά, πράξη που πλήττει βάναυσα την ενημέρωση και δημιουργεί κακό προηγούμενο για την άσκηση του λειτουργήματός μας.

Ο αποκλεισμός μας από τον χώρο της τελετής, δεν έχει καμία δικαιολογία (ούτε για λόγους ασφαλείας, που επικαλέστηκαν… αρμοδίως), καθώς ο ίδιος προσωπικά επέδειξα τόσο την ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ, όσο και την επίσημη βεβαίωση διαπίστευσης που παρέχει το υπ. Ναυτιλίας στους ναυτιλιακούς συντάκτες και παρόλα αυτά μου απαγορεύτηκε η είσοδος εντός του λιμένα, όπως και όλων των υπόλοιπων συναδέλφων.

Παρακαλώ, να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες,  προκειμένου να περιφρουρήσουμε τα δικαιώματά μας που σχετίζονται με την άσκηση των καθηκόντων μας για την ενημέρωση, η οποία αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εργαλείο της εκάστοτε εξουσίας».

Στην επιστολή του, επίσης, αναφέρει: 

«Το ότι υπήρξε τηλεοπτικό συνεργείο μόνο της κρατικής τηλεόρασης, εντός του λιμένα, που έδινε εικόνα και στα ιδιωτικά κανάλια, αποδεικνύει τoν πλήρη κεντρικό έλεγχο της ενημέρωσης, ενώ η τζάμπα μετάδοση από τα ιδιωτικά κανάλια με το πρόγραμμα που τους έδωσε η ΕΡΤ, βγάζει έξω δημοσιογράφους και τεχνικούς και το επόμενο βήμα τους με το νέο σύστημα που στήνουν, δείχνει ότι θέλουν να περισσεύουμε στην ενημέρωση».