Αναζήτηση στο site


Επαφή

PIRACIES.GR

E-mail: piracies@piracies.eu

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ: Από το μέτρο εξαιρούνται μόνο τα... δολώματα!

2013-11-22 10:45

του Στάθη Καγιαλέ

Ένα από τα σπουδαιότερα θέματα που «καίνε» την ελληνική κοινωνία, ήρθε να διευθετήσει το υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας & Αιγαίου: Την κατάργηση έκδοσης αδειών ερασιτεχνικής αλιείας και όλοι πήραμε βαθιά ανάσα!

Τώρα ο λαός θα λύσει το πρόβλημα του υποσιτισμού και της πείνας που τον μαστίζει λόγω μέτρων. Θα αδειάσουν και οι αίθουσες συσσιτίων, αφού όλοι οι σκαφάτοι θα ξεχυθούν σε ακρογιαλιές – δειλινά και θα ψαρεύουν τον επιούσιο, χωρίς γραφειοκρατίες και διατυπώσεις.

Θα μπορούν να… καβαλάνε το καλάμι τους και μή τους είδατε στα ανοικτά… Το μέτρο βέβαια βολεύει και τους άλλους καλαμοκαβαλάρηδες, αυτούς τους πολιτικής, που πλέον δεν θα περιορίζονται στα «ξεραμένα παξιμάδια» του Τζαμτζή, αφού θα μπορούν εκτός από ψήφους να ψαρεύουν και κανένα μεζέ!

Αυτοί που δεν ευνοούνται από το νέο μέτρο, είναι οι πληθυσμοί των ιχθύων στις ελληνικές θάλασσες, αφού ισοδυναμεί με… γενοκτονία, που καμιά Ρεπούση δεν προτίθεται να την αναγνωρίσει.

Οι γαύροι που θα ρίχνονται στο μεγάλο τηγάνι του Καραϊσκάκη, θα πολλαπλασιαστούν και θα γεμίσουν τα ταμεία του Μαρινάκη.

Οι σπάροι θα πρέπει πλέον να προσέχουν πολύ στα ραντεβού τους με τις καβουρίνες… και εκτός Ραφήνας.

Τα λαβράκια θα είναι κάθε μέρα είδηση στις τηλεοράσεις και στις εφημερίδες, καθώς είναι πρώτα στην προτίμηση των δημοσιογράφων.

Οι μουρμούρες θα πέσουν θύματα της ρήσης «φωνή βοώντος εν τη ερήμω», αφού κανείς δεν πρόκειται να θέλει να ακούσει τις αντιρρήσεις τους.

Οι ζαργάνες δεν θα γλυτώσουν ούτε προσποιούμενες τις… γλάστρες στα τηλεοπτικά σόου.

Οι σφυρίδες, δεν θα μπορούν πλέον να σφυρίζουν αδιάφορα όταν περνούν από πάνω τους τα ιστιοπλοϊκά και τα ταχύπλοα, σαν τα αυτοκίνητα γύρω από την Ομόνοια και το Σύνταγμα.

Οι τσιπούρες και τα μπαρμπούνια θα βάλουν φωτιά στα… τζακόμετρα και στις φουφούδες.

Τα μελανούρια, θα ψάχνουν για ξανθές βαφές παραλλαγής.

Οι ξιφίες θα πρέπει να πιάσουν το ολυμπιακό μέτρο στη ξιφασκία για να έχουν ελπίδες… πρόκρισης μέχρι την επόμενη… ψαριά.

Τα χρυσόψαρα θα γεμίσουν τα ενεχυροδανειστήρια και τα μαγαζιά αγοράς χρυσού, κόβοντας τη δουλειά από τις Σκουριές.

Από το μέτρο δεν θα γλυτώσουν ούτε οι σουπιές, όσο και αν θολώνουν τα νερά με το μελάνι τους.

Το σκουμπρί θα αποχωριστεί «την παλιά ταβέρνα με τη λατέρνα» (που έλεγε παλιά διαφήμιση στην TV), αφού θα μπαίνει κατευθείαν στο ταψί για πλακί, με τα κολοκύθια που μας σερβίρει η κυβέρνηση σωρηδόν.

Ο τόνος πρώτα θα ζυγίζει τις ψαριές και μετά θα πέφτει ηρωικά στις σαλάτες της διακυβέρνησης.

Τα σκυλόψαρα θα αρχίσουν να… γαυγίζουν για να ξεγελάσουν τις αγέλες των ψαράδων.

Έλεος δεν θα υπάρξει ούτε για τις σαλιάρες, που από το σοκ τους στέγνωσε η γλίτσα.

Οι αχινοί θα περάσουν από… κούρεμα και με βούλα Σόιμπλε, για να μή τσιτώνουν.

Τα όστρακα πρώτα θα πληρώνουν το χαράτσι για τα… ακίνητα και μετά θα καταναλώνονται, ενώ οι πίνες θα έχουν μεγάλο σουξέ κατά το ομόηχο της πείνας!

Τα μύδια θα κάνουν την αρχή στις κατσαρόλες και η συσκευασία τους θ’ αλλάξει ενώ η προτομή του Αρχιμ(ύ)δ(ι) θα κοσμεί πλέον την πλατεία Λαού στο Κερατσίνι, όπου θα μεταφερθεί και επίσημα η Ιχθυόσκαλα.

Στα χέλια θα τοποθετηθούν αντιολισθητικές αλυσίδες για να μή ξεγλιστρούν εύκολα!

Τελευταίες θα πέσουν στα δίχτυα οι… καλόγριες, όταν η υπεραλίευση θα έχει ξεκάνει όλα τα φαγώσιμα είδη ψαριών.

Οι φώκιες θα αποτελέσουν είδος αλίευσης πολυτελείας, αφού τα καλοκαίρια θα γεμίσουν οι παραλίες με το λάδι τους για το μαύρισμα των μπουμπούδων που δεν έχουν πλέον ούτε ευρώ να διαθέσουν για αντηλιακό.

Το μέλλον προβλέπεται καλύτερο για τις σαρδέλες, που θα αραιώσουν αισθητά μέσα στις κονσέρβες τους και θα πάρουν μια ανάσα παραπάνω.

Αλλά και τα χταπόδια θα επιβιώσουν, αφού έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους στη διαπλοκή που κανείς δεν την αγγίζει.

Τα δελφίνια θα πιάσουν δουλειά σαν τζετ-σκι των ψαράδων, αφού τρέχουν ακούραστα και δεν καίνε ούτε βενζίνες ούτε πετρέλαια και δεν θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό με επιδοτήσεις.

Οι αστακοί θα αλιεύονται ελεύθερα με την καταβολή ειδικού τεκμηρίου πολυτελούς διαβίωσης.

Από τα αγκίστρια δε θα γλυτώσουν ούτε αυτοί που έχουν… ζώδιο ιχθύες, εκτός κι αν αλλάξουν αστερισμό, όπως προβλέπουν οι αστρολόγοι!

Για τους μεγαλοκαρχαρίες, ούτε λόγος, αφού αυτοί δεν τρώγονται με κανένα τρόπο, αλλά μόνο καταβροχθίζουν.

Όσο για τις γοργόνες… Φάτε μάτια ψάρια!

Οι ψαροντουφεκάδες θα ψαρεύουν ελεύθερα αφού πρώτα φορολογηθεί ο αέρας στις καταδύσεις τους, με ειδική ταμειακή μηχανή – αερόμετρο που θα τοποθετηθεί στις μπουκάλες.

Μέχρι και ο Ντάισελ (θα κάνει) μπλουμ να ψαρέψει κανένα νέο χαράτσι για το τραπέζι του Ρωμιού!

Το μέτρο, όμως, έχει και παράπλευρες απώλειες για την συγκυβέρνηση, αφού δεν θα μείνει ούτε μία ρέγκα να την κλάψει!

ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ: Από το μέτρο εξαιρούνται μόνο τα δολώματα!