Αναζήτηση στο site


Επαφή

PIRACIES.GR

E-mail: piracies@piracies.eu

ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ: Big brother και στην ακτοπλοΐα για… big business!

2006-01-24 16:56

Επικυρώθηκαν από το υπουργείο Αιγαίου τα αποτελέσματα των διαγωνισμών τεσσάρων άγονων γραμμών:

  • Φούρνων - Θύμαινας - Άγιου Κήρυκος Ικαρίας και Φούρνων - Θύμαινας - Χρυσομηλιάς – Καρλοβασίου με μίσθωμα 799 και 899 ευρώ, αντίστοιχα, στη ΝΕ Χρυσή Ένωση Ιεράπετρας με το πλοίο «Χρυσή Εξπρές». 

  • Κω - Νισύρου - Τήλου - Σύμης – Ρόδου και Ρόδου - Καστελόριζου στην ΑΝΕ Σύμης, με μίσθωμα  15.000 και 6.500 ευρώ, αντίστοιχα, με το πλοίο «Πρωτεύς».

Και ο αγώνας δρόμου στην άγονη γραμμή συνεχίζεται…

Με ερώτησή της στη Βουλή, η βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή, καταγγέλλει αυξήσεις στα ναύλα της γραμμής Χίου – Ψαρών, από 100-400%!

Η Saos Ferries, πλοιοκτήτρια του «Αρσινόη», από την πλευρά της υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για αυξήσεις, αλλά για κατάργηση έκπτωσης 50%, που δεν ήταν υποχρέωσή της να παρέχει, αλλά προσφορά της! Τα Ψαρά, όμως, έχουν λιγότερους από 3.100 κατοίκους και πρέπει το 50% να επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως προβλέπει υπουργική απόφαση, που έχει μείνει σε… χειμερία νάρκη!

Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη, που λέει ο ποιητής…

Ωστόσο, ζήτημα πλημμελούς ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης των Δυτικών Κυκλάδων, θέτει με ερώτησή του στη Βουλή και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας. Το πρόβλημα αφορά στη μείωση των δρομολογίων από 3 σε 1 φορά την εβδομάδα, εξαιτίας της ακινητοποίησης του «Άγιος Γεώργιος» λόγω ετήσιας επιθεώρησης. Έρχεται και ο Γιώργος Ανωμερίτης και θίγει το ζήτημα της έλλειψης ναυαγοσωστών στις πολυπληθείς παραλίες.

Επίθεση δηλαδή του ΠΑΣΟΚ, με τη ντάμα, με το Ρήγα κι όλα τα’ άλλα τα χαρτιά…

Η ΝΕΛ πάλι στο επίκεντρο δια χειρός… Απόστολου Βεντούρη. Θέση για… γερά νεύρα ανέλαβε ο Θανάσης Λιάγκος, ο νέος γεν. διευθυντής της ΝΕΛ, που καλείται τώρα μετά τον τραπεζικό κλάδο, τις επιχειρήσεις και τους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, να… κολυμπήσει στα βαθιά νερά του Β. Αιγαίου. Ακόμη, νέο πρόσωπο με ρόλο στην εταιρεία, εκτός από τις μετοχές που πήρε πρόσφατα, θα είναι ο αδελφός του Γιώργος Βεντούρης, με περγαμηνές στην ακτοπλοΐα και στις γραμμές της Αδριατικής.

Big brother και στην ακτοπλοΐα για… big business!