Αναζήτηση στο site


Επαφή

PIRACIES.GR

E-mail: piracies@piracies.eu

ΦΟΥΜΑΡΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ: Πολιτικό και κοινοτικό το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης

2009-07-17 13:25


«Σισύφεια» χαρακτήρισε ο Αναστάσης Παπαληγούρας την προσπάθεια  αποτροπής των αποβάσεων λαθρομεταναστών στα ελληνικά νησιά. Και εξήγησε, το «γιατί». Από τη μια το… αγεωμέτρητο μήκος της ελληνικής ακτογραμμής, από την άλλη οι… καλοί μας οι γείτονες Τούρκοι… που «στην καλύτερη περίπτωση, ανέχονται –αν δεν υποθάλπουν κιόλας- την διαπεραίωση των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα».

Είπε ακόμα ότι «οι επιχειρήσεις αποτροπής της απόβασης που αναλαμβάνονται από το Λιμενικό, μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, μετατρέπονται σε ανθρωπιστικές επιχειρήσεις διάσωσης της ζωής, των παιδιών, των γυναικών, των εγκύων και των βρεφών», όταν βουλιάζουν τα πλοιάρια ή πέφτουν στη θάλασσα, στη θέα των ελληνικών ακταιωρών.

ΥΓ: Το μόνο που δεν έχουν σκεφθεί οι δουλέμποροι και το όλο κύκλωμα, είναι να βουλιάζουν τις… ακταιωρούς, για να κάνουν μετά διάσωση οι Τούρκοι στο Αιγαίο!

«Προκρούστια» η προσέγγιση της ποσόστωσης στους λαθρομετανάστες που προτείνει το ΛΑΟΣ (όσοι περισσεύουν, στην κλίνη του Προκρούστη). Γιατί, όπως είπε ο Αναστάσης Παπαληγούρας, όπως υποστηρίζουν και οι «Πειρατείες», το πρόβλημα είναι πολιτικό και κοινοτικό. Τι είπε ο Παπαληγούρας;  «Ακόμα και αν είχαμε τα δεκαπλάσια μέσα από αυτά που έχουμε σήμερα, πάλι δεν θα μπορούσαμε να στεγανοποιήσουμε την ακτογραμμή. Σαφώς, όμως, έχει αποτρεπτική ισχύ ακόμα και η θέα του ΠΑΘ ή ενός μικρότερου πλοιαρίου του Λ.Σ.».

ΥΓ: Ο κ. Καρατζαφέρης, όμως, στη συνάντηση με την ΠΟΕΠΛΣ, ζητούσε περισσότερα μέσα (προμήθειες, προσλήψεις). Όλα –δηλαδή- τα εύηχα στα αυτιά του κοσμάκη. Αλλά και όλοι οι Έλληνες να προσληφθούν στο Λιμενικό και να πιαστούν χέρι – χέρι (με τον Καρατζαφέρη ή χωρίς), δεν πρόκειται να μην αφήσουν τρύπα στα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας!

Μάλλον το έχουν καταλάβει, τελικά, οι υπόλοιποι εταίροι μας στην ΕΕ και βάζουν το χέρι στην τσέπη. Τα «καβούρια» όμως, αφήνουν ακόμα.. αδιάφορους κάποιους βόρειους εταίρους. Αλλά αν η κυρία καβουρίνα (ΕΕ) δεν πάει βόλτες στη Ραφήνα, η Ραφήνα πήγε στην «καβουρίνα» (επιτέλους) και κάτι άρχισε να κινείται.

Όπως είπε ο  Παπαληγούρας, προσπάθειες έχουν γίνει και από τον ΓΓ  Ιωάννη Τζωάννο, σε επίπεδο FRONTEX και απέδωσαν καρπούς. Η Ελλάδα, άρχισε να εξασφαλίζει πόρους από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων. Στην επιχείρηση «Ποσειδών» της FRONTEX, από τις 16 Μαρτίου μέχρι το τέλος του 2009, μετέχει  εξειδικευμένο προσωπικό (120 άτομα), που δραστηριοποιείται σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Ρόδο, Κω, Σύμη και ακόμα 7 αεροπλάνα, 3 ελικόπτερα και 3 σκάφη τύπου CPV (σήμερα δύο ιταλικά σκάφη σε Μυτιλήνη – Σάμο, ένα αεροσκάφος από το Λουξεμβούργο και ένα ελικόπτερο από την Αυστρία).

ΥΓ: Το λαϊκό άσμα μιλά και για κάποιο «σπάρο», που στην περίπτωση αυτή… καταζητείται…

Μόνη… παραφωνία (ο… υπερατλαντικός «σπάρος», αυτός της Τουρκίας), ο Αμερικάνος αρχηγός της ακτοφυλακής, Άλεν, που περί άλλων τύρβαζε, όταν ήρθε στην Ελλάδα, λέγοντας την άποψή του: «Να υπάρξει συστηματικότερη συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης»!!!

Αλλά ο  Παπαληγούρας έβαλε τον «σπάρο» στη… σκάρα (θέση του), απαντώντας: «Μα τι είναι αυτά που λέτε…».

ΥΓ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτά που του είπανε να πει, νομίζοντας ότι στην Ελλάδα θα βρει… χάνους να τα φάνε!