Αναζήτηση στο site


Επαφή

PIRACIES.GR

E-mail: piracies@piracies.eu

ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ: Μπλέξανε τους κάβους, τα κρουαζιερόπλοια και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

2011-02-08 21:07

Επανέρχεται στο θέμα της άρσης του καμποτάζ για την  κρουαζιέρα η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (ΕΕΝ), κατηγορώντας ΥΘΥΝΑλ και  Louis Hellenic Cruises, με αφορμή την ανακοίνωση της κυπριακής εταιρείας, στην οποία αναφέρει ότι προτίθεται να υποστείλλει την ελληνική σημαία από τα 3 πλοία της και την απάντηση από πλευράς υπουργείου.

Η  ΕΕΝ:

Επισημαίνει, ότι «τα πλοία δεν μπορούν να διαγραφούν, χωρίς πιστοποιητικό από το ΝΑΤ και ότι  οι εμπλεκόμενοι απλά δημιουργούν εντυπώσεις. Μήπως το ΥΘΥΝΑλ θέλει να πανηγυρίσει την επιτυχία του να κρατήσει αναγκαστικά, μέσω ΝΑΤ, τα κρουαζιερόπλοια αυτά με ελληνική σημαία;».

Υποστηρίζει ότι «το ΥΘΥΝΑΛ ανακάλυψε ότι είχε εξαπατηθεί από τον όμιλο  Louis», προσθέτοντας ότι τελικά «βλέπουμε δηλαδή κάποια πλοία να φεύγουν αλλά  εκείνα που θα έρχονταν τα περιμένουμε ακόμη…».

Θέτει και θέμα “αντιπροσωπευτικό-τητας”, θέλοντας να... δικαιολογήσει την απώλεια των ΑΝΕΚ  Lines και   Hellenic SeaWays  από τη δύναμή της, αναφέροντας ότι οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι δεν αντιπροσωπεύονται από το “αντίπαλο δέος”, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Σε αυτή την περίπτωση -όμως- διαβλέπουμε ότι οι δύο αυτές εταιρείες, μάλλον ενδιαφέρονται περισσότερο για τη σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων και γι’ αυτό αποστασιοποιούνται τόσο από την Ένωση όσο και από τον  Σύνδεσμο.

Άλλωστε, είναι ήδη γνωστό ότι, ο ΣΕΕΝ  διαπραγματεύεται την ΣΣΕ του 2010 με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Η ΕΕΝ αυτό το χαρακτηρίζει ως “πρόβα για την ΣΣΕ του 2011”.

Η  ΕΕΝ ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά, αναφέροντας ότι το ισχυρότερο μέλος του ΣΕΕΝ (Αttica Group) έχει ήδη δώσει αύξηση 2%, που ο ΣΕΕΝ όμως δεν δίνει, διότι διαφωνούν τα μέλη του και προτείνει 0,4% το οποίο η ΠΝΟ δεν δέχεται”...

Πέρα, λοιπόν, από τη διαμάχη στο χώρο, μία είναι η  διαπίστωση: Φαύλος κύκλος και στη μέση ο ΥΘΥΝΑλ, που πρέπει να ξεμπερδέψει... σημαίες και σημαιούλες, συμφέροντα, μνημόνια και χρέη (βλέπε ΝΑΤ), κλωστές, κουβαράκια και... κάβους!!!...